Techniekdag Achterhoek 2022

14 maart 2023

Techniekdag Achterhoek én open dag bij Ottevanger Milling Engineers op 15 april

Op zaterdag 15 april 2023 vindt de Techniekdag Achterhoek plaats. Gastheer van de Techniekdag is Ottevanger Milling Engineers in Aalten. Dit technische bedrijf houdt dan ook een open dag. Jongeren, en andere geïnteresseerden, die willen ervaren hoe divers werken in de techniek zijn van welkom. 

Op deze dag organiseren VNO-NCW Midden, 8RHK Ambassadeurs en Ottevanger Milling Engineers in samenwerking met ruim 70 scholen en bedrijven uit de regio verschillende doe-, kijk- en speelactiviteiten voor jongeren van 8 tot 14 jaar. Er is voor iedereen iets te doen. Of het nou gaat om experimenten uitproberen, programmeren, of iets met je handen maken, techniek is namelijk overal!

Ottevanger Milling Engineers houdt tevens een open dag. Ernst Jan Ottevanger: 'Iedere dag zijn wij bezig met de voedselproductie van de toekomst. Hoe we hier tegenaan kijken en welke technieken en machines erbij komen kijken om dit te realiseren laten wij graag zien tijdens de Techniekdag'.

Bezoekers hoeven zich van te voren niet aan te melden voor de Techniekdag. Iedereen is zaterdag 15 april 2023 tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom bij Ottevanger Milling Engineers aan de Dinxperlosestraatweg 62 in Aalten. Kijk voor meer informatie over het programma op www.techniekdag.nl.

Over de Techniekdag

In het dagelijks leven spelen wetenschap en techniek een grote rol. Ook in sectoren waar je dit misschien niet zo snel verwacht, zoals de zorg, het onderwijs of creatieve beroepen. Op de Techniekdag Achterhoek kunnen jongeren, én andere geïnteresseerden, ervaren hoe divers werken in de techniek is. Gezien de maatschappelijke uitdagingen waar we gezamenlijk voor staan, is het immers belangrijk dat er nu en in de toekomst genoeg vakmensen zijn.