3 oktober 2023

Techles over slimme fiets mede-ontwikkeld door FME-lidbedrijf Gazelle

Fietsen zitten tegenwoordig boordevol nieuwe uitvindingen en techniek. Deze technologische innovaties zorgen ervoor dat mensen vaker de auto laten staan. Goed voor de gezondheid én voor het milieu! Docenten die samen met hun leerlingen aan de slag willen hierover, kunnen gebruik maken van Digi-doener les 9. Deze les is mede-ontwikkeld door fietsengigant en FME-lidbedrijf Koninklijke Gazelle.

Samen met het Italiaanse designbureau Giugiaro Design heeft Gazelle de fiets van de toekomst ontwikkeld. Deze nieuwe “Nº1” is een connected e-bike die ondersteuning biedt tot 45 kilometer per uur en wordt steeds vaker gebruikt als duurzaam alternatief voor de auto. De fiets die ontwikkeld is bij Gazelle in Dieren biedt verschillende technische hoogstandjes. De fiets wordt bestuurd middels een app. Deze app biedt ook routeplanning, navigatie, weersverwachtingen, een trackingsysteem en muziek. Kijk hier voor meer informatie.

Lessen voor jonge ontdekkers in de wereld van tech

De Make Tech Yours Digi-doener lessen zijn bedoeld om tieners te enthousiasmeren voor technologie waarbij mogelijk een vonk ontstaat om in de toekomst te gaan werken in tech. Voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs bieden we aparte programma’s. Naast de lessen op school kunnen de leerlingen ook thuis aan de slag met do-it-yourself opdrachten.

FME-lidbedrijven spannen zich elke dag in om jongeren op te leiden in stages en leerbanen en om scholen te ondersteunen bij techniekonderwijs. Met tien van deze bedrijven ontwikkelen we de Make Tech Yours Digi-doener lessen waarmee we tieners een inkijkje geven in de wereld van tech. 

Kijk hier voor meer informatie