26 mei 2023 (laatste update: 20 juni 2023)

Scholingstraject Hybride Techniek Opleider binnenkort weer van start: meld je aan voor digitale infosessie

Ben of ken jij een ervaren en enthousiaste technici die toe is aan een nieuwe stap? En wil je jouw kennis graag doorgeven aan de volgende generatie? Maak dan gebruik van het scholingstraject Hybride Techniek Opleider, een initiatief van A+O Metalektro, Bouwend Nederland, OOM en Wij Techniek i.s.m. het hoger onderwijs. In het najaar van 2023 starten deze trajecten op de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en Hogeschool Windesheim. De komende periode zullen er diverse digitale informatiebijeenkomsten plaatsvinden. 

Met dit traject word je binnen één jaar je assistent-docent voor technische vmbo’s, ROC’s en hbo’s. Je leert hoe je jouw waardevolle, up-to-date kennis op een inspirerende manier doorgeeft aan de technici van morgen.

Meerwaarde
Hybride techniekopleiders staan vanuit hun baan in één van de technische sectoren  met één been in hun werk en met één been in het onderwijs. Juist mensen die in de praktijk werken, hebben de kennis en ervaring om de nieuwe generatie technici op te leiden. Het is voor hen een nieuwe uitdaging in de vorm van verbreding van de loopbaan én het overdragen van technische kennis en kunde. Voor werkgevers is het een mooie manier om jongeren te boeien, te binden en op een mooie toekomst voor te bereiden. Daarnaast versterken hybride techniekopleiders de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Het traject
Naast 17 collegemiddag/avonden lopen technische professionals gedurende het opleidingsjaar ook 80 uur stage op een vmbo- en/of mbo-instelling. Ze maken kennis met verschillende soorten beroepsonderwijs en de geleerde pedagogische en didactische kennis wordt ook daadwerkelijk in de scholen toegepast. Zo leren ze stap voor stap hoe vakkennis en praktijkervaring effectief aan de nieuwe generatie kan worden overgedragen.

Digitale informatiebijeenkomsten
In september/oktober 2023 starten de scholingstrajecten Hybride Techniek Opleider weer op de Hogeschool van Amsterdam (HvA), Hogeschool Utrecht (HU) en Hogeschool Windesheim (HW) te Zwolle.

Daarom vinden er de komende periode een aantal digitale informatiebijeenkomsten plaats. Tijdens deze sessies wordt verteld over de achtergrond van het traject en neemt de docent de inhoud van het scholingstraject door. Daarnaast zal één van de huidige deelnemers aanschuiven om ervaringen te delen. In een uur tijd worden alle informatie en de mogelijkheden om het mooie vak over te dragen aan de toekomst medewerkers inzichtelijk gemaakt.

De volgende digitale informatiebijeenkomsten staan nog op de agenda:

  • 22 juni, 11.00-12.00u | docent Jos Schrama, HvA
  • 22 juni, 13.00-14.00u | docent Vincent Hoksbergen, HU
  • 03 juli, 11.00-12.00u | docent Vincent Hoksbergen, HU

Aanmelden kan bij Herman Veldman via h.veldman@wij-techniek.nl. Vergeet niet in de mail datum en tijdstip van de betreffende bijeenkomst te zetten.