8 november 2022

Scholierenplatform Exactwatjezoekt.nl gelanceerd

Marijn Meijer (directeur C3) en Maurice de Wit (directeur productie & logistiek Benelux bij PPG) lanceerden vrijdag 4 november 2022 officieel het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl tijdens de Woudschoten Chemie Conferentie. Het platform is een initiatief van Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3). Vanaf nu kunnen scholieren alle informatie over bèta en techniek op één online plek vinden. 

Of het nu gaat om studievoorlichting, oriëntatie op het werkveld of hulp bij het leren, exactwatjezoekt.nl biedt de jeugd informatie in de vorm van filmpjes, studiekeuzetesten, tips en nog veel meer. C3 wil met deze onafhankelijke website scholieren helpen om betere resultaten te halen en slimmere keuzes te maken voor hun toekomst. In het eerste jaar verwacht C3 150.000 bezoekers.

Hulp bij bètavakken
De vraagbaakscheikunde.nl, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging en C3, maakt onderdeel uit van exactwatjezoekt.nl. Iedere dag staat een expertteam vrijwillig klaar om alle vragen van scholieren en eerstejaars studenten te beantwoorden. Noor Abdulhussain, Mimi den Uijl en Lotte Schreuders van het Instagramaccount SisterInScience_NL verzorgen uitlegfilmpjes over scheikunde. De Radboud Universiteit en de Universiteit van Amsterdam stelden daarvoor opname- en montagefaciliteiten beschikbaar. In samenwerking met wiskundeorganisaties wil C3 in 2023 ook een vraagbaak wiskunde via het platform aanbieden.

Partners
Dankzij een financiële bijdrage van PPG kunnen scholieren via exactwatjezoekt.nl extra oefenen in exacte vakken. De oefenopgaven voor scheikunde zijn al beschikbaar, de ondersteuning wordt aangevuld voor de andere vakken. De bètafaculteiten en de in Domein Applied Science verenigde hbo-opleidingen zijn eveneens partner van exactwatjezoekt.nl.

Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3)
C3 laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences zodat ze hun talenten hierin ontdekken en weloverwogen keuzes kunnen maken in profiel en studie. Via het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl helpt C3 jongeren bij hun bètavakken en biedt voorlichting over werkveld en opleidingen in bèta en techniek.