Jacquelien Scherpen, Ingenieur van het Jaar 2023

17 november 2023

Nomineer de Ingenieur van het Jaar en inspireer de ingenieurs van de toekomst!

Ingenieur van het Jaar Jacquelien Scherpen, hoogleraar en sinds 1 september 2023 Rector Magnificus aan de Rijksuniversiteit Groningen, doet een oproep tot het nomineren van talentvolle ingenieurs voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2024. Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, KIVI, wil met deze prestigieuze prijs excellente ingenieurs en hun werk zichtbaar maken én jongeren inspireren om voor techniek te kiezen.

Jacquelien Scherpen zegt: ‘Het winnen van de titel “Ingenieur van het Jaar” en de Prins Friso Ingenieursprijs 2023 zijn voor mij een erkenning voor mijn harde werk, én het helpt bij het op de kaart zetten van techniek. Het heeft aandacht gebracht, optredens en interviews, waarin ik als ambassadeur het belang van ingenieurs voor de grote, maatschappelijke transities waar we voor staan onder de aandacht kon brengen. Ook kon ik als Ingenieur van het Jaar aandacht vragen voor meer meiden in de techniek en hopelijk kon ik hen inspireren om voor deze richting te kiezen.’

Ken jij een bevlogen ingenieur die het verdiend in het zonnetje gezet te worden? Nomineer diegene dan voor Prins Friso Ingenieursprijs 2024 via www.prinsfrisoingenieursprijs.nl. Nomineren kan tot en met 15 december 2023.