24 november 2023

Leerlingen Technasium on tour in Dutch TechZone

Bedrijven in de maakindustrie in de Dutch TechZone openen hun deuren voor de leerlingen van het Technasium. Op 3 november stapten 50 technasiumleerlingen van De Nieuwe Veste Coevorden in de bus voor een tour langs de bedrijven Freudenberg, Verwater, Vepa en het Techlab van het Drenthe College in Emmen. Leerlingen van het Technasium CSG Dingstede en Roelof van Echten College gaan on tour in Hoogeveen en Hardenberg. 

Kennismaken met bedrijven 
De scholieren op het Technasium werken in het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) aan actuele bètatechnische vraagstukken voor echte opdrachtgevers. Alleen komen ze maar weinig bij bedrijven binnen. Daarom organiseert Dutch TechZone de bedrijventour Technasium on tour. Zo maken ze kennis met de toepassingen van techniek en met de technische bedrijven in hun eigen regio. De bedrijven verwelkomen deze toekomstige medewerkers graag. Ze hopen de derdejaars havo- en vwo-leerlingen te inspireren om te kiezen voor een studie en loopbaan in de techniek. 

Op 23 november zijn de technasiumleerlingen van CSG Dingstede in Meppel voor hun bedrijventour naar Hoogeveen gegaan. Ze bezochten daar Betech, het GTC van Fokker en IG Design Group. Een korte terugblik hiervan vind je op LinkedIn.
De derdejaars leerlingen van Roelof van Echten College in Hoogeveen besluiten Technasium on tour op 8 december met een bezoek aan Masévon Technology en Drabo Hardenberg B.V. in Hardenberg. 

Over Technasium

Technasium staat voor levensecht bètatechnisch projectonderwijs op havo- en vwo-scholen. Het vak O&O staat hierbij centraal, van brugklas tot en met het examen. In teams werken leerlingen aan innovatieve oplossingen voor actuele vraagstukken van echte opdrachtgevers. Door deze onderwijsvorm kiezen meer leerlingen voor bètatechnische studies en zijn ze extra gedreven om die studie af te maken. Al ruim honderd middelbare scholen verspreid over heel Nederland hebben het predicaat Technasium en zijn aangesloten bij Stichting Technasium. Met dit netwerk krijgen inmiddels 34.000 leerlingen betekenisvol bètatechnisch onderwijs. 

Over Dutch TechZone

De Dutch TechZone strekt zich uit over de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen. Samenwerken en kennis delen is onze grootste kracht. Ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en de overheid werken samen om de economie in de regio duurzaam te versterken. De Dutch TechZone heeft één doel: het stimuleren van de maakindustrie en excellent vakmanschap in de regio Zuidoost-Drenthe. In de Dutch TechZone produceren we samen op uiterst slimme, duurzame en geheel eigen wijze.