©Provincie Flevoland

24 juni 2024

Jong talent kleurt de toekomst van Flevoland

Op 6 juni vond het slotevent van Talent kleurt Flevoland 2024 plaats op het provinciehuis van Flevoland. Leerlingen van verschillende Technasiumscholen in Flevoland hebben hun innovatieve oplossingen voor actuele vraagstukken van de provincie gepresenteerd.

Talent kleurt Flevoland is een programma van de provincie Flevoland waarmee jongeren kennismaken met maatschappelijke relevante vraagstukken waar de provincie zich mee bezighoudt. De leerlingen hebben oplossingen verzonnen voor vraagstukken op gebied van bijvoorbeeld circulariteit, leefomgeving en digitalisering.

Het slotevent was een mooie gelegenheid om te zien hoe leerlingen actief bijdragen aan de toekomst van hun provincie. De vakjury bestond uit vertegenwoordigers van de provincie en het onderwijs. Zij beoordeelden de gepresenteerde ideeën op creativiteit, innovatie en samenwerking.

De grote winnaars kwamen van het Poort Lyceum in Almere, dit groepje ontwierp hun versie van “De wijk van de Toekomst” en zij kregen voor hun presentatie de Ongekend FlevoTalent Bokaal 2024. Twee groepjes van het Porteum in Lelystad vielen ook in de prijzen. Zij mochten de publieksprijzen voor de onder- en bovenbouw in ontvangst nemen,

Gedeputeerde Chris Jansen benadrukt: 'Door leerlingen op jonge leeftijd bij de provincie te betrekken, ontstaat er binding die hen hopelijk aanmoedigt om te blijven wonen en werken in Flevoland.'

Meer over Talent kleurt Flevoland vind je hier.