23 november 2023

Grootschalige samenwerking tussen technische bedrijven en het onderwijs tijdens het Ontdekkersfestival

In maart 2023 hebben diverse partijen hun steentje bijgedragen tijdens de succesvolle eerste editie van het Ontdekkersfestival. Dit evenement is speciaal bedoeld om leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs de techniek te laten ontdekken op verschillende manieren, maar natuurlijk was iedereen welkom!

De regio Noordwest Veluwe is altijd al vooruitstrevend geweest op het gebied van het promoten van techniek bij leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Het doel van het Ontdekkersfestival: jongeren interesseren voor de techniek. Leerlingen krijgen in het onderwijs relatief weinig mogelijkheden om te leren door te doen, te proberen, te experimenteren, kortom te ontdekken. En dit is jammer, want de techniek staat om hen te springen!

Tijdens het Ontdekkersfestival stonden de 7 werelden van techniek centraal. Techniek komt in iedere branche voor. Veel regionale technische bedrijven hebben een activiteit verzorgd, waarbij de bezoekers konden ontdekken wat techniek inhoudt, in één van de zeven werelden van techniek. De activiteiten liepen uiteen van het metselen van een muurtje tot het programmeren van een lasershow. Van het printen van voedsel tot een grote bandenwissel met een auto.

Na het succes van de eerste editie heeft de organisatie dat het Ontdekkersfestival in 2024 terugkomt. En nóg groter. Houd de website in de gaten voor meer informatie. De datum wordt binnenkort bekend gemaakt.