6 april 2023

Een heel schooljaar techniek in de klas

Samen met tech bedrijven maken we dit schooljaar zoveel mogelijk leerlingen enthousiast voor een toekomst in technologie. Dat doen wij met tien Make Tech Yours Digi-doener lessen voor groep 7 en 8 op de basisschool en klas 1 en 2 in het voortgezet onderwijs.

Tijdens de lessen krijgen leerlingen een toffe introductie in de wereld van technologie en leren ze de kneepjes van het tech-vak. In de lessen gaan de leerlingen onder andere aan de slag met Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) in de zorg, bionica en leren van dieren, slimme besturingssystemen, robotica, microchips, verlichting en sensoren.

De Make Tech Yours Digi-doener lessen zijn ontwikkeld in samenwerking met tech bedrijven én met leerlingen zelf. Op deze manier sluiten de lessen aan bij de interesses en belevingswereld van tieners en bij de dagelijkse praktijk bij de bedrijven. In de lesopdrachten maken de leerlingen kennis met échte professionals die hun kennis delen en vertellen wat werken in de tech betekent.

Lessen voor jonge ontdekkers in de wereld van tech
De Make Tech Yours Digi-doener lessen zijn bedoeld om tieners te enthousiasmeren voor technologie waarbij mogelijk een vonk ontstaat om in de toekomst te gaan werken in tech. Voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs bieden we aparte kant-en-klare lespakketten. Naast de lessen op school kunnen de leerlingen ook thuis aan de slag met do-it-yourself opdrachten.

Help mee en spread the word
Help mee om zoveel mogelijk scholen, docenten, leerlingen en ouders te enthousiasmeren. Het lesmateriaal en de DIY-opdrachten zijn voor iedereen beschikbaar op www.maketechyours.nl. Samen maken we kinderen enthousiast voor een toekomst in technologie!

Over de Make Tech Yours Digi-doeners

UpgradeNL, een initiatief van FME om zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast te maken voor (een toekomst in) technologie, en FutureNL ontwikkelen samen deze lessen. De Digi-doener is een les waar leerkrachten en docenten op een laagdrempelige manier aan de slag kunnen gaan met digitale vaardigheden en technologie. De lessen zijn kosteloos, kant-en-klaar en bevatten een handleiding voor de docent, een lesbrief en slides voor op het Digibord. De inhoud van de lessen wordt in co-creatie met de leerlingen samengesteld. 

Mty Logo