20 oktober 2023

Cedris Waarderingsprijs 2024: aanmelding geopend

Voor iedereen die kan en wil werken, moet er een plekje zijn op de arbeidsmarkt. Ook als je daarvoor wat extra ondersteuning nodig hebt. Initiatieven, projecten en programma’s die daaraan bijdragen en de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij brengen, verdienen daarom extra aandacht. Want goed voorbeeld doet goed volgen! Daarom reikt Cedris in 2024 opnieuw de Cedris Waarderingsprijs uit. Initiatieven kunnen nu worden aangemeld om kans te maken op deze prijs.

In Nederland wordt al veel georganiseerd om de arbeidsmarkt toegankelijk te maken voor iedereen. Deze waardevolle projecten zijn niet altijd even goed zichtbaar. Dat is jammer, want we kunnen er vaak veel van leren. Om deze initiatieven het podium te bieden dat ze verdienen, heeft Cedris daarom de Waarderingsprijs in het leven geroepen.

Geldbedrag en media-aandacht
De Cedris Waarderingsprijs bestaat uit een cheque van € 2.500,00. Dat geldbedrag is bedoeld om het initiatief, project of programma financieel een zetje in de rug te geven. Daarnaast maakt Cedris van de winnende inzending een korte video die publicitair breed wordt ingezet. De winnaars kunnen bovendien rekenen op (extra) media-aandacht en mogen zich een jaar lang ambassadeur van de inclusieve arbeidsmarkt noemen.

Vijf criteria
De Cedris Waarderingsprijs staat open voor iedereen. Dus ook niet-leden van Cedris kunnen meedingen naar de prijs. Inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op vijf criteria:

  1. Duurzaam (betaald) werk - De mate waarin deelnemers beloond worden voor hun deelname aan het initiatief en/of uitzicht hebben op betaald werk tijdens of na het traject.
  2. Ontwikkeling - De wijze waarop het project bijdraagt aan de (persoonlijke) ontwikkeling van de deelnemers, bijvoorbeeld op het gebied van vakvaardigheden of werknemersvaardigheden.
  3. Samenwerking - De mate waarin er binnen het initiatief wordt samengewerkt met andere partijen.
  4. Toekomstbestendig - De ambities van de organisatie, en de ideeën om het initiatief ook in de toekomst (financieel) duurzaam te houden.
  5. Groeipotentie - De wijze waarop het project overdraagbaar is en schaalbaar naar andere regio’s en/of andere doelgroepen.

Eerdere winnaars
De Waarderingsprijs is drie keer uitgereikt. In 2021 zijn er twee winnaars gekozen: WerkSaam Westfriesland en FC Emmen. In 2020 ging SprincPlank er met de winst vandoor en in 2018 won AutiTalent voor de eerste keer de Waarderingsprijs.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 1 december 2023 door onderstaand aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar info@cedris.nl, onder vermelding van Cedris Waarderingsprijs 2024.

De uitreiking van de prijs vindt plaats op donderdag 29 februari 2024.

Bijlages en downloads

CWP aanmeldformulier
Download