Truckactiviteit Expeditie Techniek

19 april 2023

Basisschoolleerlingen ontdekken techniek en wetenschap in Expeditie Techniek

Met het nieuwe programma Expeditie Techniek wil ScienceLinX basisschoolleerlingen (in de groepen 6 tot en met 8) kennis laten maken met wetenschap en techniek. Aan de hand van verschillende activiteiten en korte video's gaan ze op ontdekkingsreis.

Leerlingen die met dit programma aan de slag gaan, ontdekken antwoorden op vragen als: “Wát is wetenschap? Wáár is wetenschap? En kun je zelf ook een wetenschapper worden?”. Expeditie Techniek wil hen laten kennismaken met wetenschap en techniek, hen hiervoor enthousiasmeren en zelf laten ontdekken. Zo kunnen zij uitvinden waar wetenschap te vinden is, ook in hun eigen omgeving.

Aan de slag!
Als eerste spelen de leerlingen een kaartspel met alledaagse voorwerpen en wetenschapsgebieden, dat laat zien dat wetenschap overal is. In korte video's leggen enkele RUG-wetenschappers uit hoe zij werken aan nieuwe ontdekkingen. Vervolgens is het mogelijk het rijdende laboratorium van de RUG op school uit te nodigen voor een bezoek. Daar kunnen de leerlingen zelf een experiment doen.

Meer informatie
Uitleg is te vinden op de website van Expeditie Techniek. Via deze link zijn ook de hiervoor genoemde kaartspelen kosteloos te bestellen.

Over Science Linx

Science LinX is het science center van de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. Ze verbinden het onderzoek van de faculteit met algemeen publiek, scholen en maatschappelijke partners. Kijk hier voor meer informatie over Science Linx.

2023.19.04_003 - Techniek en wetenschap ontdekken in Expeditie Techniek

                                        Voorbeeld kaartspel Expeditie Techniek