Home

foto: © TechniekBeeldbank.nu

W&T verankeren in onderwijs: hoe doen anderen dat?

Dit project draagt bij aan de realisatie van Doel 1

Scholen delen graag met hun collega’s hoe zij van hun Wetenschap &Techniek-onderwijs een succes maken. Aan TechniekTalent.nu vertelden verschillende leerkrachten, directieleden en techniekcoördinatoren hierover:

Techniek in het basisonderwijs. Makkelijker dan je denkt.

De Willem Alexanderschool in Leeuwarden en SBO De Tweern in Goes over wat W&T-onderwijs oplevert, hoe je het integreert in je onderwijs en welke voordelen het heeft voor leerkrachten.

Basisschool De Zwerm over starten met W&T-onderwijs

In 2015 won Basisschool De Zwerm in Sint Maarten de TechniekTrofee. Hoe zijn zij gestart met W&T? "Het begint allemaal met enthousiasme en 'gewoon proberen'," zegt directeur Eveline van Mameren.

PCB Oranje Nassau over Onderzoekend & Ontwerpend Leren

Directeur Annette Hesseling van PCB Oranje Nassau in Zwammerdam: "Bij O&O-leren komt ieder kind tot z'n recht, alle talenten worden aangesproken."

SBO De Tweern over hun ervaring met W&T-onderwijs

Techniekcoördinator Robert van Oosten bij SBO De Tweern: "Denk niet te moeilijk: met eenvoudig materiaal kun je al heel mooie technieklessen opzetten."

De Willem Alexanderschool over hun ervaring met W&T-onderwijs

"Je hoeft niet alles te weten," aldus Joffra van der Velde, techniekcoördinator op de Willem Alexanderschool, "niets is leuker dan om samen met kinderen op zoek te gaan naar het antwoord."

Laat u inspireren door deze ervaringen uit de praktijk en bekijk de vijf video’s hier.

Deze cases zijn voorbeelden van hoe wordt bijgedragen aan doel 1 van het Techniekpact: Basisscholen bieden in 2020 structureel W&T aan

Foto: TechniekBeeldbank.nu

MEER CASES BIJ DOEL 1