Home

Picasso Lyceum onderstreept belang samenwerking vo-ho voor leerling

Dit project draagt bij aan de realisatie van Doel 5

Wilma Houben, biologie-, BiNaSk- en NLT-docent op het Picasso Lyceum in Zoetermeer. Na haar studie biologie in Leiden is Houben als docent gaan werken en inmiddels werkt zij al 32 jaar op dezelfde school. Naast haar docentschap is zij voorzitter van het domein Exact op het Picasso Lyceum. Houben houd zicht op het verloop van de (vakoverstijgende) projecten binnen dit domein. De school is erg in beweging en voert veel vernieuwingen door.

“Als je biologie gaat studeren, heb je niet genoeg aan alleen wiskunde A”

“Ik maak leerlingen erop attent dat ze op de hogeschool of universiteit hun profielwerkstuk kunnen doen.”

“Zelf neem ik deel aan de overlegbijeenkomsten van het netwerk. De laatste keer ging het over de aansluiting in biologie tussen het voortgezet en hoger onderwijs. Als we bij een bijeenkomst geweest zijn, doen we verslag aan elkaar, zoals van die biologiebijeenkomst. Dat was deze keer ook nuttig voor de collega’s van wiskunde! Wiskunde is tegenwoordig raar ingedeeld in de profielen. Voor Natuur en Gezondheid heb je alleen wiskunde A nodig, maar als je biologie gaat studeren heb je daar niet genoeg aan. Hier past wiskunde B beter bij.”

“Uit de terugkoppeling vanuit het hoger onderwijs blijkt dat veel leerlingen niet op de juiste plek terechtkomen. Daarom is het VO-HO netwerk belangrijk.”

Het hele interview met Wilma Houben is te lezen op vohonetwerken.nl.

Deze case is een voorbeeld van doel 5 van het Techniekpact: Verbeteren aansluiting van het vo naar het mbo en ho

MEER CASES BIJ DOEL 5