Home

O&O-docent Technasium: altijd in ontwikkeling

Dit project draagt bij aan de realisatie van Doel 6

“Door de stage kun je beter uitleggen welke technieken en apparatuur gebruikt worden”

Christian Gerlich is O&O-docent op het Technasium van het Dr. Nassau College in Assen. Hij heeft een tweedegraads bevoegdheid als biologiedocent, maar omdat daarin geen werk was, is hij als technisch onderwijsassistent (TOA) aan de slag gegaan. Vervolgens heeft hij een opleiding gevolgd om O&O-docent te worden.

"Van mijn school nemen meerdere collega’s deel aan activiteiten van het VO-HO netwerk Noord. Afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan een DOT voor TOA’s, de laatste jaren was ik zelfs coach van deze DOT. Ik coach nu de DOT Big Data. Ieder jaar volgen havo- en vwo-leerlingen van het Technasium colleges bij de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen via Science LinX. Via Science LinX leggen we contacten met de hogeschool en het bedrijfsleven en wordt nieuw lesmateriaal ontwikkeld."

"Daarnaast doe ik mee aan docentendagen, daar wordt je bijgepraat over de huidige technieken binnen het bedrijfsleven en nieuwe onderzoeken binnen het WO. Docenten kunnen daardoor bijvoorbeeld beter uitleggen in de klas welke technieken en apparatuur gebruikt worden om bepaalde ontwerpen te maken."

"De activiteiten waaraan ik deelneem hebben zeker een toegevoegde waarde voor mijn professionalisering."

Het hele interview met Christian Gerlich is te lezen op vohonetwerken.nl

Deze case is een voorbeeld van doel 6 van het Techniekpact: Professionalisering vo-docenten en meer vo-docenten met een educatieve master.

MEER CASES BIJ DOEL 6