Home

De auto's van Ekolectric

Dit project draagt bij aan de realisatie van Doel 9

De visie is helder: elektrisch rijden onder de €10.000 euro. Als je achter die visie gelijkgestemden kunt krijgen, dan werk je niet van 9 tot 5; dan werk je aan een droom. Accenda bouwt aan die droom binnen het High Tech Centre Delft, het netwerk van gelijkgestemden.

Daarbij aangesloten zijn onder andere de Haagse Hogeschool, TU Delft en het ROC Mondriaan. Zodoende werken universitaire, hbo en mbo studenten letterlijk samen aan dezelfde auto, aan hetzelfde marktproduct. Samen leveren zij maatwerk per auto die wordt omgebouwd tot elektrische auto. Een leerschool voor alle betrokkenen, die na afloop gewoon de weg op rijdt.

Het project is een ketenaanpak van mbo-hbo-wo waarbij het bedrijf Accenda een drijvende kracht is achter de educatie. Daarbij spreken zij alle opleidingsniveau aan en begeleiden zij hen. Wo-studenten en hbo-studenten werken zo samen met mbo-studenten en leren daarbij van elkaars kennis en kunde.

Lees meer en bekijk het filmpje over dit voorbeeld op www.wijzijnkatapult.nl.

Deze case is een voorbeeld van doel 9 van het Techniekpact: Scholen en bedrijven stemmen regionaal onderwijsaanbod en stage- en leerwerkplekken af. 

MEER CASES BIJ DOEL 9