Home

Blijven ontwikkelen draagt bij aan leraarsberoep

Dit project draagt bij aan de realisatie van Doel 6

Guus Mulder, natuur- en scheikundedocent op het Ashram College in Alphen aan den Rijn. Na zijn studie scheikunde heeft Mulder onder meer als consultant gewerkt, toegepaste research gedaan en bij een agentschap gewerkt. Daarna heeft hij de stap naar het onderwijs gemaakt. Naast het docentschap doet hij ook andere dingen. Hij heeft bijvoorbeeld deelgenomen aan Leraar in Onderzoek bij het Nikhef, dat is een programma dat wordt uitgevoerd door het NWO, heeft een project gedaan bij het Leids Universitair Medisch Centrum, is hij docent op de universiteit van Leiden, heeft hij een eigen bedrijf en hij werkt voor uitgeverijen.

“Als ik wat afweet van studie- en beroepsperspectieven, dan kan ik dat aan mijn leerlingen meegeven”

“Het VO-HO netwerk biedt vooral activiteiten voor docenten. Ik heb masterclasses gevolgd bij Shell en deelgenomen aan twee PLG’s. Die bijeenkomsten zijn vraaggestuurd. Je kunt al je vragen op tafel leggen. We delen ervaringen met elkaar en als er externe kennis nodig is, regelt de leider van de PLG dat. Je hebt er direct wat aan in je eigen praktijk.”

“Ik neem zelf deel aan de activiteiten omdat het bijdraagt aan het leraarsberoep. Als ik wat afweet van beroepsperspectieven, dan kan ik dat aan mijn leerlingen meegeven. Ik organiseer daarom ook bedrijfsbezoeken en bezoeken aan bijvoorbeeld de UvA of de UL.”

“Als docent moet je open staan voor nieuwe dingen.”

Het hele interview met Guus Mulder is te lezen op vohonetwerken.nl.

Deze case is een voorbeeld van doel 6 van het Techniekpact: Professionalisering vo-docenten en meer vo-docenten met een educatieve master

MEER CASES BIJ DOEL 6