18 november 2021

‘Wij kunnen nu gaan groeien’

“Dit is hét gebouw voor de toekomst. Hiermee maken we een enorme stap vooruit.” Trots kijkt Rijn IJssel-directeur Jan van Boekel naar het gloednieuwe Tech Plaza. Van Boekel staat aan het hoofd van de technische opleidingen van de Arnhemse mbo-instelling. Hij is ervan overtuigd het hypermoderne pand bijdraagt aan de uitstraling van de technische opleidingen: “De associatie met techniek is toch nog steeds: dat is een sector waar je smerig van wordt. Dat dit gebouw dan juist het tegenovergestelde uitstraalt, is dan heel fijn.”

De officiële opening van Tech Plaza vindt plaats op 25 november. Daarmee zitten alle technische opleidingen op één plek, tot tevredenheid van Van Boekel. “Als mbo-instelling wil je toekomstbestending onderwijs bieden. Met de huidige locaties liepen we daarop vast. Tweeduizend studenten techniek zaten verspreid over drie gedateerde gebouwen in de stad.”

Het droeg niet bij aan het realiseren van ‘crossovers’, weet de directeur. Techniek en ICT zaten bijvoorbeeld apart van elkaar. “In het masterplan huisvesting hebben we daar veel aandacht aan besteed. Met Tech Plaza kunnen studenten op één plek blijven voor alle lessen en kunnen wij nu verder groeien.”

Het gebouw is zo vormgegeven en ingericht dat het naast de integratie van de verschillende vakgebieden samenwerking makkelijker maakt. Die met bedrijven, zoals bijscholingen en nascholingen, maar ook die met het voortgezet onderwijs. Van Boekel: “Eigenlijk datgene wat wij nu al doen met Sterk Techniekonderwijs.” De directeur benadrukt verder het belang van de beeldvorming. “Op een open dag kun je jongeren laten zien wat je als school én als sector in huis hebt; ze zullen het ook als zodanig ervaren.”

Techplaza12 Verkleind
Techplaza14 Verkleind