23 april 2020

Week van de techniek Apeldoorn @Home

Platform Techniek Apeldoorn organiseert elk voorjaar de Week van de Techniek. Ruim 1.800 basisschoolkinderen, groep 7 – 8, nemen deel en gaan verdeeld over 9 dagdelen op bezoek bij Aventus waar ze zelf aan de slag gaan met techniek. Ze maken een technisch werkstukje, nemen deel aan Science on Tour en krijgen in de pauze een film te zien over hoe de wereld eruit zou zien zonder techniek. Aan het einde van het bezoek krijgen alle kinderen een kunststof gereedschapskistje met daarin een couponvel en een plattegrond. Met dit gereedschapskistje kunnen de kinderen op de aansluitende zaterdag op bedrijfsbezoek bij een 8-tal technische bedrijven waar ze een rondleiding krijgen, maar ook zelf de handen uit de mouwen kunnen en mogen steken. Door de bizarre tijd waarin we zijn beland zit een bezoek aan Aventus er niet in, maar zijn jammer genoeg ook de bedrijfsbezoeken geannuleerd.

Alle materialen zijn besteld en afgeleverd en de inzet van ondersteuning is afgezegd. Het projectteam heeft hierop bedacht de Week van de Techniek om te zetten naar een digitale versie en er een ‘@ Home’ versie van te maken. Alle basisscholen die zich hebben aangemeld voor deelname aan de Week (60 stuks) heeft het projectteam aangeschreven en aangegeven dat zij de werkstukjes kunnen ophalen en deze aan de leerlingen kunnen geven.

2020.23.04_01 - Week van de techniek Apeldoorn @Home

Uitleveren werkstukjes

Er is een instructiefilm gemaakt hoe het werkstukje in elkaar gezet kan worden. Deze kunnen de leerlingen bekijken vanaf de website ‘weekvandetechniek.com’. De opdracht die aan de leerkrachten en indirect aan de kinderen is meegegeven: vlog dat je het werkstukje aan het maken bent met je zusje, broertje, vader moeder en stuur deze naar ons op. De leukste vlogs maken kans op een leuke prijs voor de hele klas.

2020.23.04_02 - Week van de techniek Apeldoorn @Home

Van de 60 scholen die we zijn aangeschreven hebben 30 scholen gereageerd en gaan aan de slag met de @Home editie. Zij hebben op maandag 20 april de pakketjes kunnen ophalen bij het Ondernemershuis op het Zwitsal terrein. Een heel mooi resultaat waar wij het projectteam heel trots op zijn.