2020.02.09 - Waarom meerwaarde hybride docenten voor het mkb

2 september 2020

Waarom een hybride docent interessant is voor het MKB

Medewerkers zijn de basis van elk bedrijf en elke organisatie. Maar hoe behoud je goede medewerkers?  En hoe krijg je goede nieuwe mensen (juiste kennis en skills). Voor de technische sector, die toch al te maken heeft met krapte, een nog grotere uitdaging dan sectoren waar dit niet speelt. Veel technische bedrijven worstelen dan ook met dit vraagstuk. Een mogelijke oplossing is misschien dichterbij dan gedacht.

Meerwaarde van een hybride docent voor een bedrijf

  • Een hybride docent is een ideale manier om talentvolle studenten, studenten die perfect zouden passen binnen jouw bedrijf, te scouten. Bijvoorbeeld voor een stage, een afstudeerproject of voor een baan.
  • Een hybride docent betekent dat kennis en ervaring uit jouw bedrijf of nodig daarvoor ook het onderwijs in komt, verwerkt wordt in les- en leerstof. Dit maakt dat toekomstige medewerkers goed geschoold zijn en makkelijk bij jou kunnen instromen.
  • Het hybride docentschap is een ontwikkelmogelijkheid voor medewerkers. Goede medewerkers kun je op deze manier voor je bedrijf behouden.
  • Alle kennis en ervaring die een hybride docent opdoet in het onderwijs, komt jouw bedrijf binnen.
  • Je investeert in het onderwijs en in de ontwikkeling van je sector. Als bedrijf laat je zien dat je oog hebt voor de toekomst.
  • Het biedt een perspectief in economische zware tijden (denk aan reorganisaties, corona): behoud van medewerkers en hun kennis en ervaring
  • Verbreding en versterking van je regionale netwerk.
  • Het biedt een perspectief voor de duurzame inzetbaarheid bij zware beroepen. 
om deze video te bekijken.

Wil je als bedrijf aan de slag met hybride docentschap? Het team van Techniekpact kan bij de verschillende stappen of fases ondersteuning bieden. Als adviseur, sparringspartner of kennisbank. Wij helpen je graag op weg.

Bijlages en downloads

Download
Factsheet. Hybride docent, de meerwaarde voor een bedrijf