15 oktober 2020

‘Technieker; deel je kennis!’ Werving via huis-aan-huisbladen

Om onder de aandacht te komen bij de doelgroep worden in Zeeland voor het eerst huis-aan-huisbladen in gezet. “In korte tijd heb ik meer reacties gehad dan normaal in maanden”, aldus Marianne van Meel, projectleider van de opleiding hybride techniekopleider.

“Begin volgend jaar starten we voor de derde keer met de opleiding hybride techniekopleider. De eerste keer, dan is het nieuw en kregen wij flink media-aandacht. Wij merken dat we nu ook op zoek moeten naar andere manieren om onder de aandacht te komen en de juiste mensen te bereiken. Zeker hier in Zeeland,” aldus projectleider Marianne van Meel. “We hebben te maken met een dunbevolkt gebied en minder technische bedrijven dan in de rest van het land. Dit betekent ook dat er minder mensen actief zijn binnen de techniek. Voor het eerst maken we nu gebruik van de huis- aan huisbladen en werken daarbij met verschillende advertorials. En, het heeft effect! Ik heb in een korte tijd al meer reacties gehad dan normaal in maanden. Het is de directe omgeving (vriend, kind, collega, buurvrouw etc.) die het bericht gelezen heeft en zegt:  ‘is dat niet iets voor jou?’
Ons voornaamste doel is om in contact te komen met mensen die iets zouden willen betekenen in het onderwijs. Deze mensen willen we dusdanig triggeren dat zij de eerste stap gaan zetten en contact met ons zoeken. Als dat contact er is, gaan we samen de mogelijkheden verkennen en informatie uitwisselen over de mogelijke rollen binnen het onderwijs (stagebegeleider, gastdocent, examinator, techniekambassadeur).

Het opleidingstraject HTO duurt tien maanden waarin er achttien scholingsavonden zijn en 80 uur stage bij (V)MBO. Geleerd wordt hoe je kennis, vaardigheden en ervaring uit de praktijk kunt overbrengen. Studenten kunnen ervaren welke rol het beste bij ze past en leren de basis om deze rol(len) zo goed mogelijk te vervullen.

2020.15.10 Advertorial 1 HD Zeeland

Advertorial 1.

2020.15.10 Advertorial 2 HD Zeeland

Advertorial 2.

2020.15.10 Advertorial 3 HD Zeeland

Advertorial 3.