29 september 2022

Techniekdag Nijmegen laat jongeren én wethouder ervaren hoe gaaf techniek kan zijn!

Tijdens de Techniekdag Nijmegen op zaterdag 24 september 2022 in het Technovium zijn 900 jongeren met techniek aan de slag te gaan. Ook wethouder John Brom werd hiertoe uitgedaagd. Tijdens de opening liet hij kundig een drone naar binnen vliegen en landen op een landingsplaats. Zo werd Techniekdag Nijmegen geopend!

Techniek ervaren, dat is precies de bedoeling van Techniekdag Nijmegen. Door het chronische tekort aan personeel in de technische branche was de Techniekdag ook onder het bedrijfsleven populair. Met 51 verschillende stands waren er meer deelnemers dan ooit in Nijmegen.

220928 Technovium Techniekdag 58

Het aanbod voor de 900 (!) kinderen was heel divers! Bij Nooteboom trailers konden zij hun eigen mini-trailer maken, bij Royal Smit maakten de leerlingen hun eigen zenuwspiraal en bij het team van de Technische maakten ze hun eigen ontwerp voor Nijmegen anno 2050 . Slechts een greep uit de verschillende activiteiten die er te doen waren.
Zelfs wethouder John Brom kon er geen genoeg van krijgen en scheurde rond op een voertuig aangedreven door luchtdruk. Leerlingen wisten eigenlijk niet waar ze moesten beginnen, in de Tech-Escaperoom, bij het timmeren van je eigen gereedschapskist of toch aan de logistieke opdracht.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag! Techniekdag Nijmegen was alweer de laatste Techniekdag in 2022. In het voorjaar van 2023 zullen de volgende techniekdagen in Gelderland weer worden ingepland. Voor meer informatie, kijk op www.techniekdag.nl en volgens ons op de socials!

220928 Technovium Techniekdag 33

Deze Techniekdag kwam tot stand door een samenwerking van diverse partijen. VNO-NCW Midden werkt steeds samen met een lokale partij, in Nijmegen is dat Junior Technovium. In de Projectgroep zitten vertegenwoordigers van ROC Nijmegen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Radboud Universiteit, Berko Kompressoren, Werk en Vakmanschap en PP Personeelsdiensten.
Gemeente Nijmegen, Rabobank en Sterk Techniek Nijmegen leveren een financiële bijdrage.