26 april 2021

Maastricht University start schooljaar 2021-2022 met gloednieuwe bacheloropleiding ‘Circular Engineering’

De Faculty of Science and Engineering (FSE) van Maastricht University start het aankomende schooljaar met een gloednieuwe bacheloropleiding. Vanaf september 2021 gaan zij studenten binnen Circular Engineering opleiden tot de engineer van de toekomst: de ‘circular engineer’.

Circular engineers spelen een sleutelrol in de transitie naar de circulaire economie. Ze hebben de kennis en vaardigheden om producten, processen en diensten te ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren om de circulariteit voor een duurzame samenleving en industrie te bevorderen.Dit type engineer denkt multidisciplinair en is in staat om de kloof tussen verschillende disciplines te overbruggen. De opleiding biedt studenten drie uitstroomprofielen:

  • chemische technologie
  • biotechnologie
  • technische natuurkunde.

Studentenprofiel
Circular Engineering is een technische bacheloropleiding voor gemotiveerde studenten met een passie voor techniek en ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Ze zetten technische kennis en vaardigheden in voor de transitie naar een circulaire economie: een kringloopsysteem waarin afval niet bestaat en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt worden. Deze Engelstalige opleiding is geschikt voor studenten met een bètaprofiel (N&T of N&G + Wis. B + Nat.).

Meer weten over de opleiding? Je vindt het hier of in de informatieflyer die hieronder te downloaden is.

Bijlages en downloads

Download
BSc Circular Engineering Maastricht University