18 mei 2022

Jongeren gemotiveerd voor energie & techniek

Het O&O fonds NWb en de netwerkbedrijven bereiken met "Power up the  Planet" veel jongeren (vmbo, havo en vwo) en maken hen enthousiast om te kiezen voor een vervolgopleiding in de techniek.

Power up the Planet is een positief en inspirerend geluid, dat jongeren de energietransitie laat ervaren en ze activeert om onderdeel te worden van de (klimaat)verandering.
De netwerkbedrijven bereiken jongeren, hun ouders en docenten via campagnes, het platform, het gratis lespakket voor docenten én door live contact met jongeren tijdens gastlessen, op studiebeurzen, open dagen en andere events zoals de jaarlijkse Girlsday en de ERA-cup. Voor de gastlessen en de events werken de netwerkbedrijven samen met onder andere VHTO en de Energietalenten.

Ze maken daarbij gebruik van de Power up the Planet-toolkit met flyers, posters, stickers, banners, digitale beursvideo-achtergrond, ppt-template en templates voor socialmedia. Het platform www.poweruptheplanet.nl is inmiddels door ongeveer 50.000 individuele bezoekers bezocht, onder andere door ongeveer 300 docenten die via het platform het gratis lespakket voor VMBO hebben aangevraagd.

Na het succes van het vmbo-lespakket worden nu lespakketten voor havo en vwo ontwikkeld. Deze lespakketten zijn vanaf augustus 2022 gratis te bestellen via www.poweruptheplanet.nl.

Meer weten? Neem contact op met Marinika Knoef, Programmamanager Future Fit: mknoef@wenb.nl. Of met Karin Gibcus, projectleider Power up the Planet: karin@karingibcus.nl.