30 juni 2022

Jongeren en techniek in Brainportregio

In Brainport Eindhoven is veel aanbod aan activiteiten en lesmateriaal om interesse in techniek bij jongeren te triggeren. Het onderwijs is hierin een belangrijke factor, maar niet elke onderwijsprofessional weet hierin altijd makkelijk de weg te vinden. Om een handje te helpen is een handig platform ontwikkeld.

Het platform techniekaanbod toont een overzicht van het tech-aanbod voor jeugd in de Brainportregio. Je vindt er workshops, excursies, evenementen, lesmateriaal en meer. Bezoekers van de website kunnen door middel van filters zoeken. Als ze een passende activiteit hebben gevonden, dan is het mogelijk om de aanbieder rechtstreeks te benaderen.

Werk jij in het onderwijs en ben je op zoek naar een tech-activiteit of -lesmateriaal? Of heb je interessant tech(niek)aanbod dat zeker niet mag ontbreken op het platform?
Breng dan een bezoek aan het platform techniekaanbod

2.600 kinderen komen dankzij MissionTech in aanraking met techniek

Keepende robots, een levensechte achtbaan-experience, tegen de zwaartekracht puzzelen en programmeren. Een greep uit de activiteiten die voorbijkwamen tijdens het event MissionTech, dat werd gehouden in Brainport Eindhoven op donderdag 16 juni tijdens het Dutch Technology Festival 2022. MissionTech laat basisschoolleerlingen kennismaken met techniek. Deze editie waren het maar liefst 2.600 kinderen die in aanraking zijn gekomen met techniek. In dit artikel kun je de sfeer proeven en lezen over de ervaringen van jong én oud.