13 september 2023

"Jij gaat het maken" naar de onderwijsbeurs

Een gebouw, brug of een woonwijk bouwt niet zichzelf. Daar hebben we een hoop denkers én doeners voor nodig. Met de campagne Jij gaat het maken laten de cao-partijen sinds 2022 jongeren, en vanaf het najaar ook "switchers", zien dat zij in de bouw en infra kunnen werken aan hun eigen toekomst én aan die van Nederland.

Dit najaar staat Jij gaat het maken ook op vier landelijke onderwijsbeurzen. Hier kunnen middelbare scholieren zich oriënteren op studiekeuze. Voor de sector is het daarom de uitgelezen gelegenheid om jongeren te informeren en motiveren over de bouw en infra: de bedoeling is om zoveel mogelijk jongeren te laten zien dat kiezen voor de bouw en infra sector een goede optie is.

In een mooi vormgegeven stand vertellen verschillende praktijkmensen hoe uitgebreid de mogelijkheden zijn, ongeacht het opleidingsniveau. Eerst een vervolgstudie kiezen, liever gelijk aan het werk of juist een combinatie van beide? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wil je zelf ook een kijkje komen nemen? Dat kan natuurlijk. Kijk dan voor meer informatie op de website en schrijf je in:

Gezamenlijke campagne cao-partijen

Koninklijke Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland, WoningBouwersNL, Vereniging van Waterbouwers, FNV Bouwen en Wonen en CNV Vakmensen hebben de handen ineengeslagen en werken samen voor meer instroom en behoud van mensen voor de sector binnen het programma Bouw en Infra vakkrachten