Bron: Unsplash

24 oktober 2022

Interne academies tillen werknemers naar hoger niveau

Leren en ontwikkelen staan bij bouwbedrijf Jansen Huybregts en technisch dienstverlener Van Dorp hoog op de agenda. Dit is altijd al het geval geweest. Maar nu, gezien de arbeidsmarktkrapte, des te meer.
Het bouwbedrijf zette daarom een interne academie op met behulp van een lid van de NRTO. En ook de technisch dienstverlener laat medewerkers intern mee- én doorgroeien met ondersteuning en advies van een NRTO-lid.

De Van Dorp Academie laat medewerkers mee- en doorgroeien
In de installatiebranche ligt de opleidingsfocus nog te vaak op alleen veiligheid en techniek, terwijl een loopbaan van een medewerker zoveel meer facetten heeft. Thema’s als klantgericht werken, werken in projecten en cross-over samenwerken zijn vaak nog onderbelicht in leertrajecten. Technisch dienstverlener Van Dorp wil hier verandering in brengen. Anouchka Bonnes, HR Development Manager, is verantwoordelijk voor de Van Dorp Academie, waarvan ICM vaste partner is. Hierin trekt ze onder meer op met Eline van Noort, Adviseur Leren & Ontwikkelen bij Van Dorp. Lees hier meer over hun plannen en de ontwikkeling van de academie tot nu toe.

Jansen Huybregts zette via 9 stappen een academie op
Binnen Jansen Huybregts, een bouwbedrijf gespecialiseerd in Onderhoud & Renovatie, is leren en ontwikkelen altijd al belangrijk geweest. Ze zijn van huis uit een leerschool waar medewerkers en zij-instromers zich in allerlei richtingen kunnen ontwikkelen en doorgroeien. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt groeide de wens om hier nog meer structuur in aan te brengen en helder beleid te ontwikkelen. Maartje Zwaneveld (manager P&O) schakelde daarom ICM in om een interne academie op te zetten. Meer weten? Klik dan hier.

Over de NRTO

De Nederlandse Raad voor Training en opleiding (NRTO), is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. Ook exameninstituten, EVC aanbieders en ontwikkelaars van (online) materiaal zijn lid van de NRTO. De NRTO telt ruim 900 leden.

Leden van de NRTO bieden branche- en functiegerichte opleidingen, taalopleidingen en vaardigheidstrainingen aan. Daarnaast bieden leden van de NRTO overheidserkende opleidingen aan binnen het voortgezet onderwijs (VO), het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en het hoger onderwijs (HO).