Foto: WorldSkills Netherlands

20 mei 2020

Innovatief voorbereid op de toekomst

Technische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Het digitale tijdperk is in een enorme opwaartse spiraal terechtgekomen. Het is van belang dat werknemers in technische beroepen opgeleid worden in technische innovaties en ontwikkelingen. Technisch vakmanschap in deze tijden is nodig. Hierover zijn we in gesprek met Skills Heroes deelnemers Stefan en Sybo en begeleiders Arthur en Kevin.

Stefan de Roo en Sybo Martens zijn in maart Nederlands kampioen mechatronica geworden met hun deelname aan Skills Heroes vakwedstrijden.

Door de winst plaatste zij zich voor internationale deelname aan EuroSkills Graz, Oostenrijk.

Waarom hebben jullie meegedaan aan Skills Heroes vakwedstrijden?

Stefan: “Een belangrijke reden was om ons te ontwikkelen in ons vakgebied en ervaring op te doen om onze vakkennis uit te breiden. Deelname aan de vakwedstrijd was een mooie ervaring waar we met veel plezier op terug kijken”.  

Hoe hebben jullie je voorbereid op de nationaal kampioenschappen?

Stefan antwoordt: “Gelukkig biedt Hollander Techniek ons de mogelijkheid om ons persoonlijk te ontwikkelen en staan zij achter onze deelname aan de vakwedstrijden. Er zitten in de voorbereiding een hoop trainingsuren. Dit betekent in de praktijk dat wij veel nieuwe werkzaamheden moeten uitzoeken en oefenen met montage en programmeren om een minifabriek te realiseren”.

In de voorbereiding op het internationale vervolg worden Stefan en Sybo begeleid door oud Skills Heroes winnaars Arthur de Bruin, leidinggevend monteur bij Hollander Techniek (Apeldoorn) en door docent mechatronica (ROC Mondriaan) en internationaal Expert, Kevin Kloosterman.

ONDERWERKWIJS

Hollander Techniek staat voor talentontwikkeling. Hoe dragen jullie bij aan talentontwikkeling?  

Arthur: “Het opleidingscentrum onderWERKwijs binnen Hollander Techniek is gericht op alle medewerkers. Dit zijn enerzijds onze jonge nieuwe collega’s, maar het centrum is ook gericht op ál onze medewerkers. We willen ons als bedrijf blijven ontwikkelen. Willen we ons onderscheiden, dan moeten we onze mensen zelf opleiden volgens onze eigen filosofie. Wij willen onze medewerkers boeien en binden. Als zij zich ontwikkelen, dan liften wij als bedrijf mee”.

Hoe ziet het opleidingsmodel van Hollander Techniek eruit?

Arthur vervolgt: “Bij Hollander Techniek zijn opleiding en ontwikkeling belangrijke speerpunten. Met onze eigen bedrijfsschool onderWERKwijs stimuleren wij onze medewerkers, en dus ook Stefan en Sybo, in hun groei. Wij staan al jaren geregistreerd als erkend leerbedrijf en zijn in 2018 zelfs uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf Techniek en Gebouwde omgeving. De jongens volgen een BBL-leertraject waarbij ze 1 dag in de week naar school gaan en de overige dagen praktijkervaring opdoen. Ze gaan dan met een van onze werkplekbegeleiders mee naar klanten en werken volledig mee in het werk dat gedaan moet worden. Die ene schooldag zitten ze trouwens gewoon op het kantoor van Hollander Techniek in Apeldoorn. We zijn officieel een leslocatie van Aventus, de onderwijsinstelling waarmee wij onze monteurs opleiden.”

Hollander Techniek ondersteunt Stefan en Sybo in de ontwikkeling, mede door hun medewerking in deelname aan Skills Heroes. Meedoen aan vakwedstrijden draagt bij aan vak- en talentontwikkeling. De jongens krijgen de kans zich verder te ontwikkelen en te ontdekken waar hun talenten liggen.

KLAARSTOMEN

Kevin Kloosterman is internationaal expert en de ontwikkelaar en kartrekker van de Skills Heroes vakwedstrijd mechatronica. Kevin is al jaren betrokken bij de vakwedstrijden en vindt het belangrijk om jonge technici te ondersteunen in hun ontwikkeling en vakkennis.

Hoe worden de Nederlands kampioenen begeleid op weg naar het Europees kampioenschap?

Kevin: “De samenwerking met Arthur biedt de jongens de kans en ruimte zich te ontwikkelen. Samen bespreken we de aanpak om de jongens beter de maken. Daarbij is mijn ervaring als docent mechatronica belangrijk in de begeleiding. Arthur is oud kandidaat en zilveren medaille winnaar EuroSkills 2016, die kent ook het klappen van de zweep en heeft voldoende aan 2 woorden”.

De jongens trainen wekelijks om zo de technieken onder de knie te krijgen.

Kevin vervolgt: “Geprobeerd wordt om de nieuwste technieken die tijdens de wedstrijden worden ingezet aan te leren en daarmee te oefenen. Daarvoor krijgen zij ook voorlichting en informatie en oefenen zij bij zowel Festo als bij Hollander techniek. Zo stomen wij hen klaar voor de internationale wedstrijd en ontwikkelen zij hun vaktalenten voor de toekomst”.

STUDENTEN SKILLS HEROES GOUDEN WINNAARS STEFAN EN SYBO

Met hun deelname zijn Stefan en Sybo ambassadeurs in hun vakgebied geworden. Wat betekent dit voor jullie?

Sybo: “We zijn trots op de mooie technieken en ons vak. Zonder techniek zijn we nergens”. Onze ervaringen en kennis overdragen aan nieuwe kandidaten op een NK en daar voorlichting over geven, dat is onze rol als ambassadeur”.

Wat willen jullie bereiken tijdens en na EuroSkills?

Stefan: “Wij willen ons blijven ontwikkelen en beter worden in het vak! We willen proberen een excellente prestatie neer te zetten en hopelijk een medaille te behalen. Maar de concurrentie is groot. Na Graz zullen we bij Hollander Techniek de ontwikkelingen blijven volgen en ons verder bekwamen. En wie weet, volgend jaar een plek in Team Netherlands voor WorldSKills Shanghai, China 2021”.

Sybo en Stefan zijn voorbeelden van techniektalenten die actief ontwikkelingen in het eigen vakgebied volgen om zo in te kunnen blijven spelen op technische ontwikkelingen. Arthur en Kevin zijn voorbeelden hoe daarin begeleid kan worden.

Meer weten? Kijk op:

Website: https://worldskillsnetherlands.nl/teamnl/

Facebook: https://www.facebook.com/WorldSkillsNL/