Hoofdartikel regio noord

De drie provincies werken intensief samen op de Techniekpactagenda. Het belang van het Techniekpact wordt door Willemien Meeuwissen, gedeputeerde van de provincie Drenthe overal benadrukt.

In 2019 is de Scholingsalliantie Noord opgericht. Sectoren, arbeidsmarktregio’s, vakbonden en provincies zetten zich hier in voor een beroepsbevolking die zich een leven lang ontwikkelt. Een recente krachtenbundeling van de vijf noordelijke roc’s én de Scholingsalliantie Noord heeft er voor gezorgd dat ze sinds februari '21 een kosteloos scholingsaanbod kunnen aanbieden aan werkzoekenden werkenden. Dit vanuit de regeling NL leert door met inzet op scholing. Het is het eerste mbo-aanbod vanuit deze regeling.

Op gebied van publiek private samenwerking is deze regio niet alleen actief in eigen land maar ook in Europees verband. Zo is Pove Water de Europese component van CIV Water.

Elke regio wordt ondersteund door het Techniekpactteam van PTvT en heeft een eigen accounthouder. Bouke Bosgraaf, PTvT, is accounthouder voor de regio Noord. T: 06 10 68 03 88 | E: b.bosgraaf@ptvt.nl

De coördinator vanuit de regio is Tanja Sextro. T: 0592 36 58 56| E: t.sextro@drenthe.nl

Bijlages en downloads

Download
Onderwijsfactsheet vmb - mbo Drenthe
Download
Onderwijsfactsheet vmbo - mbo Friesland
Download
Onderwijsfactsheet vmbo - mbo Groningen
Download
Arbeidsmarktfactsheet regio Drenthe
Download
Arbeidsmarktfactsheet regio Groningen
Download
Arbeidsmarktfactsheet regio Friesland