1 september 2020

Eerste editie Nationale Techniekdag op 5 maart 2021: doe ook mee!

Onlangs is de datum van de landelijke dag voor de techniekbranche bekend gemaakt. Op 5 maart organiseren bedrijfsleven en onderwijs diverse online en offline activiteiten voor jong en oud én worden alle techniektalenten op de werkvloer in het zonnetje gezet door hun werkgevers. Doel van deze Nationale Techniekdag is om met de diverse activiteiten en landelijke campagnes, de instroom van nieuw techniek talent te verhogen, jongeren te enthousiasmeren voor de techniek en te fungeren als een positieve boost voor het behoud van huidige medewerkers.

Meedoen aan dit landelijke initiatief? Dat kan! 

De Wij Techniek vakbus op een basisschool in Gemeente Aalsmeer
Een van de activiteiten die plaatsvindt tijdens de Nationale Techniekdag is die van installatiebedrijf P. Hoekwater B.V. Op 5 maart bevindt de Wij Techniek vakbus zich op een basisschool in de Gemeente Aalsmeer en zal directeur van P. Hoekwater, Frans Sparnaaij leerlingen van groep 7 en 8 op een inspirerende en interactieve manier kennis laten maken met techniek.

Loopbaanoriëntatie door de onderwijsketen
Mede-organisator van de Nationale Techniekdag en initiatiefneemster van het platform Vrouwen in de Techniek, Marjorie Woudenberg vertelt verder: “Een waardevol onderdeel van het LOB-traject in het vmbo en mbo is het in contact komen met het daadwerkelijke bedrijfsleven. Belangrijke LOB–competenties als werkexploratie en netwerken krijgen een unieke invulling tijdens de Nationale Techniekdag, doordat op landelijk niveau bedrijfsleven zich inspant om online en offline activiteiten te organiseren voor scholieren en studenten."

"Maar ook op het basisonderwijs kan er al enige start plaatsvinden met de invulling van het LOB–traject. Op vroege leeftijd komen jongeren zo op een interactieve manier in contact met techniek en kan interesse en enthousiasme ontdekt worden, zowel door docent als ouders.
Ouders spelen een belangrijke rol in de studiekeuze – en profielkeuze van jongeren. Door activiteiten zoals de Wij Techniek vakbus op deze basisschool en de landelijke aandacht die we, gezamenlijk, creëren met de Nationale Techniekdag, brengen we de techniek meer naar de huiskamer”, aldus Marjorie.

Kijk hier voor meer informatie over de Nationale Techniekdag en doe ook mee!