12 september 2023

Drukke zomerperiode voor De Ontdekhal in Utrecht, waar kinderen spelenderwijs kennismaken met techniek

Afgelopen zomer was het een aantal weken regenachtig, waardoor veel ouders op zoek gingen naar overdekte uitjes om met hun kinderen te kunnen doen. Mede daardoor was het bij De Ontdekhal in Utrecht dit jaar extra druk. Een toename van meer dan 30% in bezoekersaantallen ten opzichte van vorige zomer.

In de zomervakantie worden er in een thema extra activiteiten aangeboden. Dit jaar was het thema Natuur & Techniek. Zo konden kinderen hun eigen insectenhuisje maken, of een mini terrarium in een glazen pot. Daarnaast waren er de reguliere activiteiten, zoals zagen, hameren, solderen, 3D-printen en meer.

De Ontdekhal is een initiatief van Stichting TEC Utrecht. De stichting is een samenwerkingsverband van verschillende commerciële bedrijven, educatieve instellingen, en overheidsinstanties, die zich richten op het tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt in Utrecht. Hun oplossing: zo vroeg mogelijk beginnen! Met het concept van De Ontdekhal maak je kinderen op jonge leeftijd enthousiast over techniek, waardoor ze op latere leeftijd hopelijk kiezen voor een technische opleiding. Deze zomer zijn er meer dan duizend bezoekers geïnspireerd bij De Ontdekhal!

Ook in de aankomende herfstvakantie is de Ontdekhal weer open voor publiek (ieder dag van 13.30 tot 17.00 uur). Dan maken de kinderen onder meer helemaal zelf een vogelhuisje van hout!