Foto via Pixabay

8 september 2020

Campus Gouda: samen voor innovatie en groei in Midden-Holland

“Over de opkomst zijn we best tevreden, zeker gezien de corona maatregelen en het mooie zomerweer”, oprichter Jan de Laat blikt tevreden terug op de open dag van de ICT Techniek Praktijk Academie. De ICT opleiding is uniek omdat dit de enige hbo-opleiding is die praktijkgericht is: vier dagen werken en één dag naar school. Deze combinatie van werken en leren past precies in het straatje van Campus Gouda.

Naast mbo-ers, havisten en vwo-ers is de ICT Praktijk Academie ook bedoeld voor herintreders en omscholers. Dit is precies wat Campus Gouda zelf ook voor ogen heeft: bedrijven, onderwijs en overheid uit regio Midden-Holland slaan de handen ineen om onderwijs en arbeidsmarkt bij elkaar te brengen, in een duurzame en innovatieve omgeving.

Bij Campus Gouda gaan studenten van verschillende niveaus aan de slag met vraagstukken die op de agenda staan bij bedrijven en overheid uit de regio. Ook voor werkenden is een plek, zodat zij zich kunnen voorbereiden op de ontwikkelingen van de toekomst. Er zijn al vergaande gesprekken met de Haagsche Hogeschool, Hogeschool Rotterdam, maar ook mboRijnland, zodat mbo-er en hbo-ers tijdens projecten samenwerken. Wethouder Thierry van Vugt benadrukt dat verschillende partners belangrijk zijn. “We zijn niet elkaars concurrenten, maar doen dit met elkaar. En dat geldt natuurlijk ook voor ICT Praktijk Academie. Mooi dat deze opleiding in regio Midden-Holland zit, omringd door een scala aan ICT bedrijven."

Naast een samenwerking met het opleidingsinstituut NCOI speelt ook het bedrijfsleven een belangrijke rol bij de ICT Praktijkacademie. Gouda Onderneemt is hierbij een belangrijke tussenpersoon, dat is ook het geval bij Campus Gouda. Samen voor innovatie en groei in Midden-Holland

KLAAR VOOR DE TOEKOMST. KLAARGESTOOMD VOOR EEN BAAN.

Kijk hier voor een impressie van de open dag van de ICT Praktijkacademie.

Meer informatie vind je op www.campusgouda.nl.
Op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen Campus Gouda? Volg ze dan ook op Twitter en LinkedIn.