7 april 2020

Bootcamp ICT Campus 2020 levert praktische oplossingen op voor lokale ondernemers

Studenten die deelnamen aan de Bootcamp lieten zich door de aangescherpte coronamaatregelen niet uit het veld slaan. Digitaal zetten zij, met behulp van docenten en lokale ondernemers, de samenwerking voort. In elf teams werkten zij verschillende opdrachten voor Sieplo en Appeltje-Eitje verder uit. Zo is te lezen op de website Onderwijs en Arbeidsmarkt, Provincie Gelderland. 

Woensdag 1 april beoordeelde de jury, die bestond uit vertegenwoordigers van gemeenten, provincie, onderwijs en bedrijfsleven, ook via deze digitale omgeving de resultaten. Het winnende team van Appeltje-Eitje bedacht verschillende oplossingen voor het uitbreiden van het assortiment. De winnaars van Sieplo vonden een mooie oplossing om het welzijn van dieren te monitoren.

Van 3D camera tot inventarisatie van klantwensen
Studenten van de Christelijke Hogeschool Ede, Aeres MBO en het Technova College werkten in gemixte teams van zes deelnemers verschillende opdrachten voor Sieplo en Appeltje-Eitje verder uit. Het was een spannende strijd en de studenten verzetten in korte tijd veel werk. Het winnende team van Sieplo kwam met het ludieke idee om een 3D camera uit te brengen en deze te koppelen aan de bestaande voederrobot om zo het welzijn van de dieren goed te monitoren. Het winnende team van Appeltje-Eitje ontwikkelde een dashboard om de productverkoop inzichtelijk te maken, verrichtte marktonderzoek en ontwikkelde een verkoopscherm waar klanten hun productwensen achter kunnen laten. Gertjan van Dam, één van de oprichters van Appeltje-Eitje, maakte deel uit van de jury.

Oplossingen uitwerken tijdens stage
Herman Julsing, projectleider van Knooppunt Techniek, verzorgt het programmamanagement namens ICT Campus “We zijn er enorm trots op dat de Bootcamp toch door is gegaan. Tijdens de twee finales waren er ruim 80 mensen ingelogd om mee te kijken. Geweldig toch?” Momenteel onderzoeken we samen met de betrokken ondernemers en docenten op welke manier we een vervolg aan deze Bootcamp gaan geven. Herman: “Hoe mooi zou het zijn als de ideeën verder uitgewerkt worden bij Sieplo en Appeltje-Eitje? Bijvoorbeeld in de vorm van een stage of afstudeeropdracht? Kortom: wordt vervolgd.”