Techniekdag De Liemers, foto: Robin Sommers

19 mei 2022

Arnhem maakt zich op voor Techniekdag in Tech Plaza

Op zaterdag 21 mei 2022 vindt een nieuwe editie van de Techniekdagen Gelderland plaats: Techniekdag Arnhem. Tech Plaza, onderdeel van de ENKA-campus van Rijn IJssel, is dan decor voor dit event. Een dag waar jongeren van 8 tot en met 14 jaar spelenderwijs allerlei techniekavonturen beleven.

Tech Plaza is het nieuwe onderkomen van de technische- en ict-opleidingen van Rijn IJssel. In het hypermoderne gebouw kunnen kinderen onder meer timmeren en smeden, maar is er ook aandacht voor auto- en laboratoriumtechniek en virtual reality.

Rijn IJssel laat in Tech Plaza zien welke moderne technische opleidingen er zijn. Bedrijven, zoals netbeheerder Tennet en instellingen, zoals Rijnstate Ziekenhuis, zijn met stands vol techniek aanwezig. Zij organiseren doe-activiteiten, zodat de kinderen kunnen ervaren hoe gaaf techniek is.

Grote belangstelling voor Techniekdag De Liemers
Afgelopen weekend was er al de Techniekdag voor de Liemers in Duiven. Na een opening door burgemeester Hieltjes van Duiven gingen ongeveer 3.500 bezoekers langs bij een groot aantal stands om techniek te beleven. De organisatie kijkt terug op een mooie dag en kijkt ernaar uit om hetzelfde succes te behalen in Arnhem, zegt Leonie Dijkhof van mede-organisator VNO-NCW Midden: “Het is namelijk voor ons allemaal van belang dat kinderen enthousiast worden van techniek en technologie”.
Benieuwd naar meer? In de Gelderlander verscheen een artikel over de succesvolle Liemerse Techniekdag.

En bijk ook de aftermovie van Techniekdag De Liemers: 

Locatie en tijden Techniekdag Arnhem
Tech Plaza is gevestigd aan de Tivoliaan 40 in Arnhem. De Techniekdag Arnhem duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

Techniekdag Arnhem wordt mede mogelijk gemaakt door Rijn IJssel, VNO-NCW Midden, Revabo, Installatiewerk, Leerpark Presikhaaf, gemeente Arnhem en Sterk Techniekonderwijs regio Arnhem.

Verder op de agenda
Na Techniekdagen De Liemers en Arnhem vinden in juni ook nog Techniekdag Achterhoek (11/6) en Techniekdag Rivierenland (18/6) plaats.