Foto: Pixabay

Webinar Groen herstel: Belang van digitalisering voor systeemintegratie

28 september 2021
12:00 - 13:30
online

De energietransitie naar een duurzame samenleving vraagt om een enorme inspanning waarin digitalisering een fundamentele rol speelt en er mede voor zorgt dat we op een heel nieuwe manier met energie omgaan. Systeemintegratie is hierbij nodig om de verschillende factoren en actoren van de energietransitie met elkaar te verbinden zodat ze onderling functioneren als één energiesysteem.

 

Wat is systeemintegratie in de energietransitie en wat voor rol speelt digitalisering daarin? Wat voor kennis heb je daarvoor nodig?

Vraagstelling die centraal staat gedurende het webinar: We gaan van een stand-alone naar een volledig geïntegreerd systeem. Nieuwe modellen en digitale oplossingen moeten worden ontwikkeld en geïmplementeerd, zodat ook het nieuwe energiesysteem robuust, betrouwbaar en betaalbaar is. Welke rol kan digitalisering spelen bij systeemintegratie en wat vraagt dit van het opleiden van mensen?

Spreker: Pallas Achterberg (Alliander)

Tafelleiders: Tijdens dit webinar zullen er ook een aantal subgroepen zijn die concreet aan de slag gaan met dit thema. De learning communities zullen in september 2021 van start gaan en bieden nog alle ruimte om hierbij aan te haken. Kijk hier voor meer informatie of meld je direct aan via onderstaande button. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Sabrina Schippers.

AANMELDEN