Techkwadraat Kennissessie III

18 juni 2024
16:00 - 17:00
online

Houd je je bezig met techniek en technologie voor kinderen of jongeren? En wil je meer leren over de knelpunten en kansen in technologieonderwijs en hoe je hier (onderbouwd) op inspeelt? Meld je dan aan voor de derde laagdrempelige online Techkwadraat Kennissessie. 

Tijdens de derde Techkwadraat Kennissessie staan de kansen die kunst en cultuur bieden voor de invulling van technologieonderwijs centraal. Nikita van den Hazel (coördinator bij FIX Maakonderwijs in Noord-Holland) en Carlijn Meijs (projectleider bij De Ontdekfabriek in Eindhoven) delen hun ervaringen rondom technologieonderwijs en buitenschools leren.

  • Hoe maakonderwijs succesvol kan worden ingezet bij technologieonderwijs? Van den Hazel geeft inzicht aan de hand van de basisprincipes van FIX en de ontwerpcyclus die daar wordt gebruikt. 

  • Meijs legt uit hoe kinderen buitenschools (verder) leren op het gebied van wetenschap, natuur en technologie. Dit op basis van het door de Vereniging voor Science Centra ontwikkelde programma "Samenwerking aan Talentontwikkeling in Leerecosystemen". 

Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vind je via onderstaande button. 

Techkwadraat is een toegekend Nationaal Groeifonds programma uitgevoerd door PTvT met als doel een impuls voor technologieonderwijs op het po, havo en vwo! Meer weten over dit programma? Kijk hier.

Info en aanmelden