Home

oktober 1 @ 09:00

oktober 31 @ 17:00

MaakMeeMaand oktober 2020

Beleef maakcultuur & digitale cultuur tijdens de MaakMeeMaand in oktober!

Ontdek allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen tijdens de vele maakactiviteiten in heel Overijssel. Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de MaakMeeMaand om draait! Zowel vanuit huis als tijdens kleinschalige activiteiten bij de bibliotheken, cultuurhuizen, culturele instellingen, maakplaatsen, zorg & welzijnsorganisaties en bedrijven in de buurt.

Naast de Make-It@Home techniek-kits en de Code-It@Home workshops waarbij kinderen en jongeren in de thuissituatie met uitdagende technieken aan de slag kunnen, vinden er in oktober tal van activiteiten plaats op het gebied van maakcultuur & digitale cultuur.

Zo kun je de techniek van de borduurmachine ontdekken tijdens een nieuwe expositie in het stadsmuseum of je naam printen met de 3D chocolade printer tijdens een stadswandeling. Ontwerp je een virtuele wereld in het kader van het thema erfgoed binnen de bibliotheek of volg je een workshop fotografie of film voor amateurs tijdens de Week van de Amateurkunst. En in het nieuwe MaakMeeLab in Tetem kun je terecht om de opgedane kennis te verbreden en verder te experimenteren met deze nieuwe technologieën. Uiteraard worden alle activiteiten gegeven conform de 1,5 meter regels.

Dit is een kleine greep uit het maakactiviteitenprogramma, welke gedurende de maand september met betrokken samenwerkingspartners in de gemeenten is ontwikkeld. Het volledige programma per gemeente is terug te vinden op: tetem.nl/maakmeemaand (klik op het rode @maakmeemaand bolletje).

De bijdrage van de Provincie Overijssel in het kader van de MaakMeeMaand maakt het mogelijk voor de Overijsselse gemeenten om deel te nemen.

Meer informatie over de MaakMeeMaand oktober: tetem.nl/maakmeemaand.