Landelijke NWT-conferentie 2024

15 maart 2024
09:00 - 17:30
Egmond aan Zee

Ook in 2024 kunnen pabodocenten deelnemen aan de Landelijke Natuur, Wetenschap en Techniek (NWT) conferentie. Deze 15e editie staat in het teken van Het ei van Columbus. De NWT-conferentie is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI), en wordt mede mogelijk gemaakt door partners Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3),  de Nederlandse wetenschapsknooppunten en het pabodocentennetwerk N&T.

Net als Columbus experimenteren en ontdekken
De natuur experimenteert al miljoenen jaren, de techniek laat ons (meestal) niet in de steek en wetenschap verwondert. Een oplossing voor iets moeilijks is soms juist eenvoudig. Tenminste, dat lijkt zo, je moet het maar net zien. Dat is wat ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus ons ooit wilde meegeven, vandaar de uitdrukking ‘Het ei van Columbus’.

Inspiratie
Tijdens de meer dan 30 (buiten)workshops en een handvol interactieve lezingen krijgen deelnemers volop ideeën en oplossingen om gelijk praktisch mee aan de slag te gaan met hun leerlingen. Zodat zij hen kunnen stimuleren om met dezelfde open blik als Columbus de wereld te ontdekken. Deze dag verzorgt MacGyver-wetenschapper Rolf Hut de keynote, en ook vinden er een informatiemarkt en afsluitende borrel plaats. 

Meer info en inschrijven

Bijlages en downloads

Download
Programmaboek NWT-conferentie 2024