Krapte Kansen Limburg

28 november 2022
09:30 - 17:30
Venlo

Het is dagelijks in het nieuws: de arbeidsmarktkrapte. Hoe zorg je nou voor voldoende en goed personeel? De uitdaging gaat echter verder dan alleen het tekort aan mensen. Daarom organiseert de provincie Limburg, samen met partners, op maandag 28 november 2022 de arbeidsmarktdag KrapteKansen. Dit Limburgs event, over strategisch HR-beleid in tijden van groot personeelstekort en ingrijpende transities, vindt plaats in Theater de Maaspoort in Venlo. 

 

Tijdens dit event wordt stilgestaan bij de stand van zaken op de Limburgse arbeidsmarkt. Wat zijn de knelpunten, uitdagingen en problemen en welke oplossingen zijn er al of kunnen overheid-onderwijs-bedrijfsleven hier samen voor bedenken. Want een ding lijkt duidelijk: iedermeen moet blijven leren en mobiel zijn. Om klaar te zijn voor de toekomst.

Deze dag is voor ondernemers, (HR-)managers, opleiders, intercedenten, bestuurders en beleidsbepalers. Kortom: voor iedereen die zich bezighoudt met vinden, ontwikkelen en binden van mensen. 

Wat kun je verwachten?
Onder leiding van moderator Tom Jessen en een aantal experts wordt het event afgetrapt met het schetsen van de arbeidsmarkt van de toekomst, gevolgd door een keynote van Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit.

Wij leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk.
- Jan Rotmans

Een van zijn oplossingen: recht doen aan het menselijk aspect. Laat je inspireren.

De diepte in en netwerken
Na het plenair deel stellen deelnemers hun eigen programma samen. Twaalf break out sessies verdeeld over vier themalijnen/podia in drie tijdslots.
Interactief, oplossingsgericht of ideeënrijk. Stof tot nadenken met genoeg ruimte om te reflecteren en te netwerken.

De dag wordt plenair afgesloten met een ronde tafel gesprek met vijf vooraanstaande HR-mensen uit diverse sectoren. Ook zij worden elke dag weer geconfronteerd met de uitdagingen van personeelsmanagement anno 2022. Tegen welke uitdagingen lopen zij aan en hoe lossen zij dit op?

De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Meer info en aanmelden