Jaarconferentie Techniekpact 2021

14 juni 2021
online

Kennisdeling en uitgebreide netwerkmogelijkheden: twee belangrijke elementen die uiteraard niet kunnen ontbreken bij de Jaarconferentie Techniekpact. Die dit jaar georganiseerd wordt op maandag 14 juni 2021 van 14.00 tot 17.00 uur.

Gedurende het programma van dit online event gaan we in diverse inspiratie en verdiepingssessies met elkaar in gesprek over de acht actiepunten uit het TP 2021, zoals onlangs gepresenteerd door het kabinet. Zoals:

  • betere samenwerking tussen technische bedrijven en basisscholen;
  • een gerichte aanpak wat betreft diversiteit in de techniek; 
  • versterken van praktijkcomponent in technisch hbo (en wat we kunnen leren van mbo); 
  • het uitbouwen van landelijke en regionale pps’en;
  • en het faciliteren van hybride docenten en leeromgevingen. 

Kortom: we komen gezamenlijk in beweging én slaan nieuw bruggen. Tussen onderwijs & bedrijfsleven, mbo & hbo en beleid & uitvoering. Jij beweegt toch mee?   

Vleugje Food, veel Tech 
Net als vorig jaar is de organisatie in handen van landsdeel Oost. De provincies Gelderland & Overijssel en overige Techniekpactpartners uit de regio nodigen je van harte uit om aan te sluiten. Het event zal worden gehost door dagvoorzitter en cabaretier Dolf Jansen vanuit het hart van de Food Valley. Bij het plenaire deel zullen inspirerende keynote gasten uiteraard niet ontbreken. 

Voeding, voedselproductie, gezondheid en leefomgeving zijn immers belangrijke zaken. Voor íedereen. En techniek speelt hierbij een hoofdrol! Denk aan meer en duurzamer verbouwd voedsel of de robotisering en digitalisering in de voedselproductie. Trends waarin onderwijs en bedrijfsleven samen optrekken. Hieruit blijkt dat de Food Valley een mooi decor is voor de Jaarconferentie Techniekpact 2021. 

Dus: noteer de jaarconferentie alvast in de agenda op 14 juni en zorg dat je samen met ons in beweging komt én laat je inspireren door mooie praktijkvoorbeelden uit het hele land.  
Met een vleugje Food en veel Tech! 

Logo's Provincies   V03

Meer informatie over het uitgebreide programma en de mogelijkheid om aan te melden volgen binnenkort! Houd de website en de socials van het Techniekpact in de gaten en/of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief.