Girls' Day

15 april 2021
online

Tijdens Girls’ Day openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren online voor meiden van 10 tot 15 jaar. 

Normaal gesproken is Girls’ Day een fysiek evenement, waarbij de dag met een feestelijke kick-off wordt geopend op een speciale locatie. Door de gevolgen van de coronapandemie en de beperkende maatregelen wil VHTO er zeker van zijn dat de meiden ook in 2021 bereikt worden. Daarom is gekozen voor een online Girls’ Day, met onder andere:

  • Online Kick-Off voor alle deelnemende scholen:
    Tussen 10:00 en 11:00 zal VHTO Girls’ Day 2021 feestelijk openen met een live online programma vanuit een studio. Alle deelnemende meisjes zijn hiervoor uitgenodigd en kunnen virtueel deelnemen. Het thema voor de kick-off wordt later bekend gemaakt.

  • Online gastlessen van bedrijven op school:
    Vanaf 11:00 bieden bedrijven door het hele land online gastlessen aan bij deelnemende scholen (via een videoverbinding in de klas). Tijdens de gastles van ongeveer 45 minuten maken meisjes kennis met een bedrijf en de mensen die daar werken met een bèta, technisch of IT beroep.

Csm Vhto Girlsday Lr 20150423 0465 B31bbdf388

Meer over Girls' Day en het programma is te vinden op de website van VHTO. 

Ontdek meer!