Careerday-on-Tour-Twente

11 oktober 2022
09:00 - 17:00
Twente

Leerlingen van Twentse bezoeken op dinsdag 11 en donderdag 13 oktober bedrijven tijdens de Careerday-on-Tour. Tijdens de twee bedrijfsbezoeken krijgen de jongeren uit bovenbouw vmbo, havo en vwo, een goed beeld van beroepen rond techniek en technologie.

Het jaarlijks terugkerend evenement waarbij de leerlingen twee bedrijven bezoeken wordt uitgevoerd Jet-Met & TechNet in samenwerking met Techniekpact Twente en is bedoeld om jongeren die al interesse hebben voor techniek te motiveren voor een technische studie. Jongeren zijn enthousiast over de mogelijkheid om eens achter de deuren van de bedrijven te kijken en in veel gevallen ook een zelf even de handen uit de mouwen te steken. De leerlingen maken op een actieve manier kennis met moderne technologie en de medewerkers van regionale bedrijven daarachter. 

De activiteit richt zich op leerlingen met een technisch profiel uit de examenjaren: 4 vmbo-tl/mavo, 4/5 havo (NG/NT), 4/5/6 vwo (NG/NT).

Voor technische bedrijven is de Careerday-on-Tour de ideale gelegenheid om leerlingen in hun eigen werkomgeving te laten ervaren hoe inspirerend, uitdagend en fascinerend een baan in de techniek, technologie en ICT is.

Opzet Careerday-on-Tour

De leerlingen bezoeken in de ochtend twee bedrijven, per bedrijf is er 1,5 uur beschikbaar.

De bedrijven: 

  • geven de leerlingen een korte rondleiding in het bedrijf;
  • en laten hen kennismaken met de verschillende soorten mbo-, hbo- en wo-functies in het bedrijf door ze in contact te brengen met medewerkers die deze functies uitoefenen (deze contacten zijn erop gericht dat leerlingen echt een beeld krijgen wat werken bij dit bedrijf inhoudt). 

Voorbeeldprogramma:

  • Introductie (ca 15 min)
  • Rondleiding (30-45 min) of alternatief
  • Activiteit: speeddaten met (young)professionals, ontwerp- of maakactiviteit: 30 min

Als voorbereiding op de bezoeken wordt er op school in twee a drie LOB-lessen aandacht besteed aan de werelden van techniek. Na afloop worden de bezoeken in een LOB-les geëvalueerd.

Meer weten? 
Neem dan contact op met Angelique Fiselier, projectleider Ontdek Talent Techniekpact Twente, via 06 - 53 52 37 77 of a.fiselier@techniekpacttwente.nl. 

Meer weten hoe je als bedrijf kunt samenwerken met het vo?