Foto: Pixabay

A Robot in a Day

25 juni 2021
13:00 - 16:00
Science Park de Uithof, Utrecht

Op vrijdag 25 juni 2021 organiseert VO-HO netwerk U-Talent het evenement 'A Robot in a Day' op Science Park de Uithof in Utrecht. Het is één van de activiteiten uit de U-Talent Roboticaleerlijn, speciaal voor scholen in de regio Utrecht. Dit onderwijsprogramma biedt activiteiten, kennis en inspiratie aan zowel leerlingen als docenten.

Tijdens het event 'A Robot in a Day worden leerlingen door hun docenten uitgedaagd om in wedstrijdverband een professionele robot te bouwen. Sowieso een waardevolle activiteit. Maar zeker voor scholen die overwegen volgend jaar mee te doen aan de First Tech Challenge (FTC), maar eerst nog wat ervaring willen opdoen. Onder begeleiding van ervaren leerlingen, gaan jouw 3/4 havo-leerlingen aan de slag met het bouwen en programmeren van een kleine REVmini-robot, waarmee ze daarna meedoen aan een kleine competitie op de dag zelf.

Meer informatie over deze dag vind je hier.

Als je meer wilt weten over de U-Talent Roboticaleerlijn en welke robotica-activiteiten er nog meer worden georganiseert, kijk dan hier.